Nu under rådande Corona-tider vi har tid att blicka både framåt och bakåt. Så vi passar på att dela med oss av bilder på de nyheter som presenterades under Stockholm Furniture Fair i februari. Vår finska möbelproducent Adea presenterade tre otroligt fina nyheter som andas kvalitet, nytänkande och hållbarhet.

Den, för Adea, nya designern Damian Williamson har ritat två nya soffserier, Domino och Origami. Domino med sin idé om kuddar i olika storlekar och lager på lagerkänsla går att få i olika längder samt med divandel. Origami har sitt ursprung i papperskonst och stora invik vilket tydlig framgår i soffans tydliga formspråk. Origami är en modulsoffa och går att bygga riktigt lång men även som en hörnsoffa. Båda modellerna kommer vara klara för produktion efter sommaren.

Designduon Broberg & Ridderstråle, som tidigare ritat flertalet produkter för Adea, presenterade fåtöljen Garbo. En fristående fåtölj med en enorm komfort och kvalitet. De höga träbenen ramar in fåtöljen och ger den dess karaktär. Samtidigt som de tillsammans med de dolda fästena skapar en  kontrast blir det även ett komplement till den mjuka stoppningen. Fåtöljen har en fin silhuett från alla håll, precis som sin namne Greta Garbo. Klassisk och elegant.

I Adeas kollektion så finner man nu även Mattias Stenbergs soffa Como. En soffa med vackra kurvor och ett generöst sittdjup. En soffa som kombinerar det praktiska svenska med det italienskt eleganta.

 

Alla modeller ovan går att se och provsitta i vårt showroom på Sibyllegatan 19 i Stockholm.