Vi är riktigt glada att kunna addera ytterligare ett fantastiskt märke till vår agentur. Det känns väldigt kul att kunna presentera det Bosnien Herzegovinska märket Zanat. Ett märke som genomsyrar kvalitet, och som är dedikerade att bevara sitt arv och sin miljö. Med sina unika träsniderikunskaper skapas trämöbler och accessoarer som  både är beständiga och vackra.

Idag leds Zanat av den fjärde generationen, som alla levt och andats design, hantverk och traditioner under sin uppväxt.

Familjeföretaget har genom åren stött på enorma motgångar, i form av två förödande krig. Trots detta har de gång på gång börjat om på nytt. Det skulle dock dröja fram till 2015, när Orhan och Adem Niksic inledde samarbeten med Monica Förster, Gert Wingårdh och Harri Koskinen, innan varumärket Zanat uppnådde den stora internationella publicitet som de har idag. Det som är särskilt märkbart med Zanat är att de lyckats förena den en gång primitiva handkarvningstekniken med modern design. 2017 fick Zanat den stora äran att få en plats på UNESCOs kulturarvslista – allt tack vare Gano Niksic och den Konjiciska träsnidartekniken.

 

På vårt kontor, på Nybrogatan 12, har vi möjligheten att visa ett litet urval av Zanats produkter. Är ni nyfikna på att få en närmare presentation av Zanat eller kika på produkterna, tveka inte att kontakta oss. På Zanats egna hemsida kan ni läsa om hela deras historia fram till idag, www.zanat.org